Füstölt pontyból készült Pulled Ponty szendvics lett az Év Strandétele 2017-ben.
Az Év Strandétele díjat idén a füstölt pontyból készült Pulled Ponty fantázianevű bagel szendvics nyerte – közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és -kínálat megújítását célzó versenyt két éve elindító Balatoni Kör szóvivője a hirbalaton.hu-val.
Kardos Gábor elmondta, Bezerics Dániel specialitásáról van szó, amely a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult Pavilon fonyódi strandbüfében kapható. Ez egy igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel. A Pulled Ponty: bagelbe töltött ponty hasaalja sajtkrémmel, bébispenóttal és fokhagymakompóttal.
Az idei nyertes rendkívül sokat foglalkozik a balatoni régió értékeinek, legjobb alapanyagainak megismertetésével, így nem lehet véletlen, hogy tavaly is az ő étele nyert, amire nagyon büszke, de jövőre már nem kíván indulni a versenyen, inkább a zsűrizésben segítene.
A verseny előválogatását idén is a We Love Balaton portál végezte, a végső döntést pedig három gasztro-újságíróból (Magyar Konyha, Index, We Love Balaton), álló szakmai zsűri hozta meg.
Kiosztottak egy az Év Felfedezettje különdíjat is, amit egy fenyvesi strandbisztró, A Konyhám kapott. Ők tortizza névre keresztelt tortilla-pizzával neveztek. Kardos Gábor beszámolója szerint egy idén nyitott, nagyon szerethető helyről van szó, amely pár hét alatt a Balaton egyik legjobb strandbüféjévé vált. A pizza és a burger műfajában egyszerre tudtak újat mutatni, de vegetáriánus ételkínálatuk is kiváló.
Forrás és folytatás: hirbalaton.hu
Egy hónappal a határidő előtt adták a csúcstechnológiájú üzemet, komoly elismerés lett az eredménye a Panattoni részéről.