2024.04.19, Péntek

Több mint hárommilliárd forintból fejleszti távhőrendszerét Kaposvár

MTI

2017.09.29. 18:27

3,4 milliárd forintot terveznek költeni a távhőrendszer korszerűsítésére 2019 őszéig.

Hirdetés

 

A fele részben európai uniós pályázati forrásokból megvalósuló projekt keretében kicserélnek 1,5 kilométernyi elöregedett távhővezetéket, építenek 2,5 kilométernyi újat, megszüntetnek egy és felújítanak két hőközpontot, továbbá hidraulikai állomást létesítenek. A rendszerhez 18 új fogyasztó csatlakozik, köztük a Csiky Gergely Színház, a sportcsarnok, több iskola, kormányhivatali és egyebek mellett kórházi épület, amely 20 százalékos bővülést jelent.
   

A Kanizsai utcai fűtőmű területén egy 10 és egy 5 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű melegvízkazánt helyeznek üzembe. A földgázüzemű kazánok egy részét kiváltó berendezések által termelt hőt új, földbe fektetett vezetékpáron táplálják be a távhőhálózatba.
    

A modernizációnak köszönhetően a városban biztonságosabb lesz a távfűtéshez kapcsolódó hőtermelés, több mint 14 ezer tonnával csökken az éves szén-dioxid kibocsátás és lehetővé vált további, még nem távfűtött épületeknek a hálózathoz csatlakozása. A fejlesztés illeszkedik a város zöld stratégiai tervébe, amelynek fontos eleme a környezetbarát, energiahatékony távhőszolgáltatás minél szélesebb körű elterjesztése.
 

AktuálisKaposvártávhőuniós pályázatmodernizáció