2024.11.21, Csütörtök

Hallal erősített rá Siófok az első októberi hétvégére

www.sonline.hu

2017.10.09. 13:52

Volt sülthal, a halászlé 1500 literes bográcsban főtt és a helyi egyesületek is kitettek magukért a részvételükkel szervezett főzőversenyen.

Halfesztivál ezúttal is magába sűrített mindent, ami a halakkal kapcsolatos, hiszen az uszonyosokról szóló filmektől a kiállításon át egészen a gasztronómiai élményekig minden fellelhető volt a város főterén.

 

 

Nem maradt el a street food bajnokság sem, aminek zsűrijét az egykori gasztrokibic, Sági Szilárd vezette.

Hagyomány már az is, hogy a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája különleges nevű, halas finomsággal rukkol elő a Halfesztivál alkalmából.

 

 

Az elmúlt évben kreált Halacsinta után Nagy Róbert séf és csapata ezúttal Nyurgombóczot készített haltej sodóval. Az iskola csapata a halas étellel nemcsak az egészséges táplálkozásra igyekezett felhívni a figyelmet, hanem a Krúdyban elérhető oktatásra is.

 

Forrás: www.sonline.hu

Aktuálisfőzőverseny SiófokhalfesztiválSági Szilárd