2024.03.28, Csütörtök

Megemlékeztek a forradalom somogyi áldozatairól

www.sonline.hu

2017.10.21. 08:45

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a Honvédelmi Minisztérium ünnepségein több somogyi részesült elismerésben.

Hirdetés

1956 hősei azt várják tőlünk, hogy hűek legyünk az elveikhez és értékeikhez. 56 nélkül ma Európa sem lenne az a közösség, ami – mondta ünnepi beszédében Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője a Hősök templománál tartott pénteki megemlékezésen. Hozzátette: erőt merítünk 56 hőseiből, mert ma is hiszünk hazánkban és igazságunkban, és megküzdünk érte, megvédjük az országot. Hangsúlyozta: 56-ban az emberek a saját sorsukról akartak dönteni, miként ma is, hogy kiket fogadunk be. A megemlékezésen a Füred Rock Szín Kör és a Honvéd Utcai Tagiskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila vezetésével megkoszorúzták a somogyi és kaposvári áldozatok emlékművét a Mindszenty téren.

 

 

Somogyiakat díjazott a Honvédelmi Minisztérium

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a Honvédelmi Minisztérium ünnepségein több somogyi részesült elismerésben.
A nagyatádi Horváth István nyugállományú alezredes a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést kapta, a kaposvári Knoll Gyula nyugállományú ezredes miniszteri emléklapot és jutalmat vett át, Palka Erzsébet és Strublits Imréné részére miniszteri emléktárgyat adományoztak. Dinya Miklós nyugállományú őrnagy a Honvéd Vezérkar Főnökének tárgyjutalmában részesült.
Mészáros Károly, a kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ munkatársa közölte: Siófokról Pécseli Péter, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni vízügyi kirendeltség szakaszmérnöke valamint Tóth Sándor József, a megyei kormányhivatal siófoki járási hivatal foglalkoztatási osztályvezetője kapta meg a Honvédelemért Kitüntető Cím III. osztályát.

 

AktuálisKaposvárkitüntetés1956-os forradalomforradalomHonvédelmi Minisztériummegemlékezés