2024.03.29, Péntek

5 éven keresztül sikkasztott a földhivatali alkalmazott

www.kaposvarmost.hu

2017.11.02. 18:02

A Siófoki Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás büntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétsége miatt emelt vádat egy volt földhivatali ügyintéző ellen.

Hirdetés

A vádlott munkaköri feladatát képezte, hogy számlázó ügykezelőként, ingatlan-nyilvántartási ügyintézőként számlázási, adatnyílvántartási feladatokat lásson el, további az eljárási díjakkal kapcsolatosan személyesen befizetett vagy átutalással teljesített összegekről a számlákat kiállítsa, a bevételezett pénzt kezelje, időszaki pénztárjelentéseket készítsen.

Téves számlázás esetén stornó számlákat készített, majd ezt követően az új valós tartalmú számlák és alapbizonylatok kiállítása, a tévesen befizetett összegek ügyfélnek visszafizetése volt a feladata.

A vádlott 2011-2015. között rendszeres haszonszerzésre törekedve folyamatosan nagyobb összegeket sikkasztott el, úgy hogy az eredeti valós számlák helyett egy új számlát állított ki kisebb összegről és a különbözetet vagy a teljes összeget eltulajdonította.

A vádlott az 5 év alatt összesen 9,6 millió forintot sikkasztott el, cselekményét pedig a Siófoki Járási Hivatal belső ellenőrzése tárta fel.

A vádlottal szemben a Siófoki Járási Ügyészség börtönben végrehajtandó szabadság vesztést, közügyektől és foglalkozástól eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

AktuálissikkasztásSomogy Megyei FőügyészségFöldhivatalmagánokirat hamisítás számla