2024.04.23, Kedd

Eladták a siófoki Ifjúság kempinget

hirbalaton.hu/24.hu

2017.11.14. 05:00

Másfél éve a felszámoló még egymilliárd forintot kért a Siófok központjától kilenc kilométerre, a sóstói városrészben, a horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros Ifjúság kempingért, idén már 754 millió forintos becsértékkel írt ki új pályázatot, majd végül 377 millióért sikerült eladnia az ingatlant a 2012-ben alakult Retro Motors Company-nek – a 24.hu információi szerint.

Hirdetés

A balatoni turisztikai cégeket hajdan felvásároló SCD-hez tartozott az Ifjúság kemping, amelynek felszámolója az SCD bedőlése után az F1 Consulting Kft. lett. Az ingatlan üzemeltetését az értékesítésig a Mészáros Lőrinc érdekeltségbe került Balatontourist végezte.

Az Opten céginformációs rendszerének adatai szerint az új tulajdonos vállalkozás nettó árbevétele 2016-ban 400 millió forint volt, alapítása óta pedig összesen 665 millió. A cég ügyvezetője Putnik Ljubomir, aki a 24.hu-nak elmondta, a Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget, de a jövőben üzemelteti is.

Putnik Ljubomir hozzátette, a terület továbbra is kempingként üzemel majd, de egyes részei felújításra szorulnak, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő évben csak a kemping egy része nyit ki. Komoly fejlesztésre lesz szükség például a faházas részen. Valószínű a kemping neve is megváltozik.

AktuálisBalaton SiófokIfjúság kemping