A jégbort kuriózumnak szánják, s reménykedem benne, hogy jövő év tavaszára elkészülünk vele.
Csaknem egy hektáron szüreteltek cabernet szőlőt az Országh Pincészetnél. Jégbor készül a leszedett fürtökből.
– Nyáron szép időnk volt, kimagasló volt az idei termés, ezért döntöttünk úgy, hogy télen csaknem egy hektáron nem szedjük le a szőlőt – mondta el Országh Bernát. Hozzátette: a szőlőben a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz és emiatt a fagyott szőlőből préselt bor koncentrált szárazanyag-tartalmú és magas savtartalmú lesz.
Csaknem egy hektáron szüreteltek cabernet szőlőt az Országh Pincészetnél. Jégbor készül a leszedett fürtökből.
– Nyáron szép időnk volt, kimagasló volt az idei termés, ezért döntöttünk úgy, hogy télen csaknem egy hektáron nem szedjük le a szőlőt – mondta el Országh Bernát. Hozzátette: a szőlőben a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz és emiatt a fagyott szőlőből préselt bor koncentrált szárazanyag-tartalmú és magas savtartalmú lesz.