2024.04.20, Szombat
Hat százalékkal nőtt a helyi iparűzésiadó-bevétel Kaposváron
Pixabay

Hat százalékkal nőtt a helyi iparűzésiadó-bevétel Kaposváron

MTI

2018.01.04. 20:39

Hat százalékkal, mintegy 2,6 milliárd forintra nőtt Kaposvár helyi iparűzésiadó-bevétele 2017-ben az előző évhez viszonyítva - mondta a Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Hirdetés

A politikus a város húsz legnagyobb adózójának hagyományos, év eleji köszöntésekor beszámolt arról, hogy a vállalkozások tavaly mintegy 4 milliárd forint adóval gazdagították Kaposvárt, ebből 1,4 milliárdot a húsz legnagyobb cég fizetett.

Szita Károly szavai szerint Kaposvár sikeres évet zárt tavaly: továbbra sincs adóssága, nőtt a vagyona és az elmúlt két évtized statisztikáit tekintve a legalacsonyabb volt a munkanélküliségi mutatója.

Kitért rá, a somogyi megyeszékhelyen a gazdasági társaságok működéséhez, versenyképességük fokozásához jelentős összegeket költenek infrastruktúra fejlesztésre, azon belül ipartelepek felújítására, új ipartelepek kialakítására a város egykori polgármesteréről elnevezett Németh István programból.

Hozzátette, hogy a munkahelyteremtést, valamint a fiatal szakemberek megtartását, a városban letelepedésüket pályázati támogatásokkal is segítik.

Szeretnénk a teljes foglalkoztatottságot elérni, azt, hogy aki dolgozni akar, munkából akar megélni, meg is kapja ennek lehetőségét - fogalmazott a városvezető.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Magyarország gazdasága jó állapotban van, a parlament által elfogadott törvények segítik a vállalkozásokat, Kaposvár nagyadózói közül több is világszínvonalú munkát végez, termékei, szolgáltatásai iránt van igény a nemzetközi piacon.

AktuálisKaposváriparűzésiadóbevétel