2024.04.19, Péntek

Újraéled a Balatonföldvárt alapító Széchényi Viktor villája

balatonfoldvar.hu

2018.02.21. 14:30

Kívül belül megújul a Kulipintyó az idei szezonra. A villa turisztikai célú fejlesztése során új idegenforgalmi funkciókkal bővül 120 M FT értékben.

Hirdetés

Az államtól 2012 – ben ingyenes vagyonjutatással városi tulajdonba került villát első lépésben felújítják. A pályázati forrásból kicserélik a nyílászárókat és a fa zsalugátereket az egész épületen. Megújul a tető a kémény, a csapadékcsatorna, hőszigetelést kap az emelet feletti födém. Kialakításra kerül egy akadálymentes mosdó is, a légkábelt pedig földbe helyezik. A pályázatnak köszönhetően az épület díszkivilágítást kap.

Második ütemben a Kulipintyó turisztikai fejlesztése valósul meg, melynek köszönhetően egy interaktív kiállítás készül. A látogatók betekintés nyerhetnek a Széchényi család és a kor arisztokráciájának életébe.

A kiállítás az 1900-as évek első felének hangulatát lesz hivatott visszaadni korabeli bútorokkal, berendezési tárgyakkal, ruhákkal, kellékekkel. Bemutatásra kerülnek Balatonföldvár villáinak a történetei és a hozzá köthető híres emberek is, de látható lesz az Afrika vadász Széchényi Zsigmond életét bemutató film is.

AktuálisfejlesztésBalatonföldvárturisztikaSzéchényi Viktorvilla