2024.04.24, Szerda

A brit nagykövet helyettes látogatást tett a Kaposvári Egyetemen

ke.hu

2018.03.02. 20:47

A Brexit nem az európai értékekkel való szembefordulást jelenti – erről beszélt Caitlin Jones brit nagykövet helyettes hétfőn, a Kaposvári Egyetemen. A diplomata hangsúlyozta: a kilépés után is elkötelezett partnerei maradnak a kontinens országainak és továbbra is közös ügynek tekintik a bűnözést és a terrorizmus elleni küzdelmet.

Hirdetés

Nagy érdeklődés övezte a Kaposvári Egyetemre érkező brit nagykövet helyettes előadását. Caitlin Jones a Brexit következményeiről beszélt az érdeklődőknek. Kiemelte, hogy a jelenleg ott tartózkodó uniós állampolgárok közül senkinek sem kell elhagynia az országot a kiválást követően. A későbbiekben érkezők számára pedig új regisztrációs rendszert dolgoznak ki. A diplomata hozzátette, hogy Nagy-Britannia továbbra is vezető szerepet kíván betölteni az európai fejlődésben és biztonságban. A kontinens országait pedig továbbra is stratégiai partnernek tekintik.
Az egyetemi oktatásról szólva Caitlin Jones elmondta: a külföldi fiatalok második legnépszerűbb célországa Nagy-Britannia. Kiemelte a 2018/19-es tanévben is ugyanazok a jogok illetik meg az EU-tagállamokból érkező hallgatókat, mint korábban. A későbbi évek szabályozása pedig része az Egyesült Királyság és az EU kapcsolatait rendező tárgyalásoknak.

Galéria

AktuálisKaposvári Egyetembrit nagykövet helyettesBrexitCaitlin JonesdiplomataEU