2024.03.29, Péntek

Huszonhat óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet

MTI

2018.03.19. 21:04

Huszonhat óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet, amellyel az azonos címmel meghirdetett, az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

Hirdetés

Míg tavaly 48, idén már 123 intézmény pályázott a Kincses Kultúróvoda címre, amelyet tavaly 12, idén 26 intézmény nyert el - mondta el Hoppál Péter kulturális államtitkár a hétfői budapesti díjátadón.

 

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

A harmadik alkalommal meghirdetett kiírás célja, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi, pedagógiai programjába, és az intézmények egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Hoppál Péter kiemelte: hisznek abban, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek a minőségi kultúrával, annál biztosabb, hogy ez később egy magasabb minőségű életet is eredményez.

 

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Ezzel a pályázattal megpróbálunk reflektort irányítani azokra az intézményekre, amelyek a nevelési programon felül vállalják, hogy plusz munkával fognak elérni különböző, a pályázatukban megfogalmazott eredményeket" - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzáfűzte: a három évig birtokolt cím mellé intézményenként 1,3 millió forintot kaptak a nyertesek.

 

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára méltatta az intézmények jelentkezéseiben szereplő innovatív és előremutató programokat, valamint kiemelte: a kiírók biztosak benne, hogy a pályázat és annak anyagi forrásai, az új programok megvalósulása mellett tovább fogják erősíteni az intézményekben eddig is rendelkezésre álló komoly szakmai munkát.

A nyertesek között idén debreceni, dunabogdányi, esztergomi, gödöllői, hódmezővásárhelyi, jászberényi, kaposvári, győri, balatonmáriafürdői, nagykovácsi, ózdi, paksi, békéscsabai, polgárdi, püspökladányi, szekszárdi, szentkirályi, taktaharkányi, valamint három pécsi és öt budapesti óvoda szerepel.

AktuálisKaposváróvodaszekszárdPaks PécsKincses Kultúróvoda címpedagógiai program