2024.04.25, Csütörtök

Somogyi fotó- és rajzpályázatot hirdettek a Magyar Honvédség tiszteletére

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.03.13. 20:05

Erről a jeles évfordulóról emlékezik meg a Magyar Honvédség is országszerte. Somogy megyében a katonai szervezetek kezdeményezésére több helyi programmal kívánnak emléket állítani a 170 éves Honvédségnek.

Hirdetés

Május utolsó hetében a Magyar Honvédelem Napjától – május 21-től – a Hősök Emléknapjáig – május utolsó vasárnapjáig kiállítások, laktanyai nyílt nap, koszorúzások és megemlékezések várják Kaposváron és megyeszerte az érdeklődőket. Az eseménysorozat a „170 éve Somogyért, a Hazáért” szlogent jelképezi.

Az évforduló alkalmából sajtótájékoztatót tartott az esemény házigazdája Horváth Jenő őrnagy, az Magyar Honvédség a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka, amelyen jelen volt még Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Fehér Zoltán a  Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója, Nevelős László alezredes, a MH Hadkiegészítő és Felkészítő Parancsnokság Kiképző Alegységek kaposvári Előkészítő részlegének vezetője, Domina Barnabás Jenő a 100. somogyi önkéntes területvédelmi tartalékos.

Az eredményhirdetést követően a Somogy Megyei Kormányhivatal galériájában kiállításra kerülnek a pályázatra beküldött művek, amelyeket 2018. május 22-től 2018. június 15-ig megtekinthetik az érdeklődő

AktuálisSomogy megyeMagyar HonvédségSomogyi fotó- és rajzpályázat