2024.06.24, Hétfő
Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai
Pixabay - illusztráció

Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai

MTI

2018.03.01. 19:30

Jogerősen súlyosította a Kaposvári Törvényszék szerdán három vádlott büntetését, akik egy csoport tagjaiként rendőrökre támadtak tavaly szeptemberben a Somogy megyei Kutas községben.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság az elsőrendű vádlott szabadságvesztését 2 évről 2,5 évre, a másodrendűét 2 év 10 hónapról 3 év 10 hónapra emelte, mellőzve a végrehajtás felfüggesztését. A harmadrendű vádlott 1 év 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetését letöltendő szabadságvesztésre változtatta.

A törvényszék a döntést a másodrendű vádlott esetén azzal is indokolta, hogy korábban már felelősségre vonták hasonló jellegű cselekmény miatt.

Az ügy negyedrendű vádlottjának 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztése első fokon jogerőssé vált, az ötödrendű vádlottnak 120 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az eset 2017. szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

AktuálisSomogy megyeKutasvádlottbántalmazásrendőrökrendőri intézkedésKaposvári Törvényszékelőállításbüntetés