2024.03.29, Péntek

Új balatoni élményparkok létesítését támogatja a Kisfaludy Program

hirbalaton.hu

2018.03.06. 17:34

Három milliárd forintos keretösszeggel megjelent a Kisfaludy tematikus élménypark-fejlesztési konstrukció negyedik felhívása. A támogatásra új, négy évszakos élményparkok létesítésével lehet pályázni a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben, 2018. február 16. és október 14. között.

Hirdetés

A balatoni élménypark- fejlesztési konstrukció előző három felhívása (A, B, C komponensek) kapcsán 10 meglévő kaland- és aquapark, illetve gyermek- és ifjúsági tábor 1,2 milliárd forint támogatásban részesült tervezett beruházásaik megvalósításához – írja weboldalán a Magyar Turisztikai Ügynökség. A most megjelent pályázat (D komponens) célja, hogy egész évben látogatható új élményparkokkal bővüljön a Balaton kínálata, ezáltal oldva a szezonalitást. Támogatási igényt olyan négy évszakos élménypark létesítésére lehet benyújtani, amely fedett, nagy befogadó képességű, attraktív épületben és/vagy szabadtéren működik, továbbá alkalmas több generáció kiszolgálására, egy- vagy akár többnapos szórakoztatására. További elvárás, hogy a megvalósuló projektek fenntarthatóan működjenek.

A támogatást Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű gazdasági társaságok, vállalkozások, költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok, önkormányzatok és intézményeik, valamint nonprofit szervezetek igényelhetik. A fejlesztéseket a támogatási szerződés hatályba lépésétől számított 30 hónap alatt, de legkésőbb 2020. szeptember 30-ig kell megvalósítani. A támogatási igény 2018. október 14-ig nyújtható be a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-hez.

AktuálisBalatonélményparkKisfaludy Program