2024.04.25, Csütörtök

Animációs fődíjat nyert a Kaposvári Egyetem hallgatója

ke.hu

2018.04.24. 19:00

Fődíjat nyert filmjével, Helstáb Martin a Kaposvári Egyetem hallgatója II. Ceglédi Filmfesztiválon. Az országos filmes találkozóra 59 mozi került be, amiből Helstáb Martin filmrendező, a Kaposvári Egyetem hallgatója kapta a fődíjat animációs kategóriában legújabb, „Meg kell dögleni” című filmjéért.

Hirdetés

A filmfesztivál a ceglédi Uránia Mozi 2 vetítőtermében zajlott, Sági Judit főszervező, a mozi vezetője immár a második alkalommal hozta fedél alá a tavaly is jó néhány filmet felvonultató rendezvényt.

A szakmai zsűri tagjai – Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, Salamon András, Balázs Béla-díjas filmrendező, Aracsi Norbert filmrendező, Borbás Edina forgatókönyvíró és Girst Ádám szaktanár – értékelték a versenyben lévő filmeket: külön kiemelték a kreativitást, a szakmai színvonalat, a jól felépített történeteket, illetve a képi megvalósítást. Bokor Balázs elnök hangsúlyozta, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen sok színvonalas film közül kellett kiválasztania a győzteseket, ám hozzátette: a zsűri konszenzussal hozta meg döntését.

Helstáb Martin legújabb animációs filmje, a „Meg kell dögleni”, egyedi stílusával mutatja be dögevő lények életét egy furcsa világban, helyet adva az absztrakciónak és a technikai virtuozitásnak. A fiatal filmes a tavalyi Ceglédi Filmfesztiválon is George Pal-díjat kapott korábbi animációs munkásságáért, valamint a Magyar Hollywood Tanács Aranycsillagát.

Galéria

AktuálisKaposvári Egyetemceglédi Uránia MozifilmfesztiválAnimációs fődíjHelstáb Martin