2024.04.26, Péntek

Átadták a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola felújított épületét

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.04.05. 22:00

A Kaposvári Szakképzési Centrum szervezésében 2018. április 4-én ünnepélyes keretek között átadták a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fotovoltaikus rendszerét és az első ütemben felújított vizesblokkot.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadáson részt vett és köszöntő beszédet mondott Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Csiba Ágota a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Döméné Lajos Katalin a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója, valamint dr. Trefeli Katalin a Nagyatádi Járási Hivatal vezetője.

A köszöntő beszédekben hangsúlyozták az európai uniós pályázatból és saját forrásból megvalósult fejlesztés jelentőségét. A beruházás kapcsolódik Magyarország klímapolitikájához, illetve a megyei klímastratégiához. A napelem rendszer telepítése eredményeként nő a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség, és csökken az elsődleges energiafogyasztás. Mindez válasz az éghajlatváltozás káros hatásaira. Az ilyen jellegű beruházások költségcsökkentést eredményeznek az intézmény fenntartása szempontjából és egyidejűleg védik a környezetet is.

Dr. Trefeli Katalin járási hivatalvezető hangsúlyozta a szakképzés frekventált jelentőségét is az oktatási rendszerben. Külön kiemelte a felnőttképzés fontosságát melynek keretében szoros együttműködés, korrekt, segítőkész közös munka tapasztalható az intézmény és a járási hivatal között. A közfoglalkoztatottak, illetve a regisztrált álláskeresők számára különböző GINOP-os projektek keretében – a munkaerőpiac igényeivel összhangban – nyújtanak olyan képzési lehetőséget, amely piacképes tudást, gyors és biztos érvényesülési lehetőséget jelenthet számukra.

Galéria

AktuálisKaposvárKaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola felújított épület