2024.03.28, Csütörtök

Versmaraton a Fonyódi Múzeumban

fonyod.hu

2018.04.16. 17:00

Idén is megrendezésre került a Fonyódi Múzeumban a „Versmaraton” című program, amelyre az általános iskola első három évfolyamának nebulóit vártuk egy közös verselésre.

Hirdetés

A Fonyódi Kulturális Intézmények Múzeumi Egysége ily módon hagyományosan minden évben megemlékezik a magyar költészet napjáról. A kezdeményezést több évvel ezelőtt a Fonyódi Múzeumi és Helytörténeti Egyesület indította útjára, s ez alkalomból azóta is töretlen lelkesedéssel és jókedvvel hangzanak el azok a költemények, amelyeket az adott korosztályok ismernek.

A versek szavalásán túl egy kis beszélgetéssel is megemlékezünk József Attila születésnapjáról és a költészet, a verstanulás fontosságáról, illetve a hangos versmondás jótékony hatásairól, amelyeket a gyerekek maguk is megtapasztalhatnak. Ily módon kívánjuk erősíteni a költészet szeretetét, megbecsülését és fontosságát, nem csupán az iskolai feladatok kötelezettsége miatt, hanem a mindennapi élmények gyarapítása végett is. Ugyanis valóban örömteli érzés idézni egy-egy ismert vagy éppen csak számunkra kedves költemény sorait, ha eszünkbe jut egy külső körülmény hatására, vagy éppen egy baráti beszélgetés kellős közepén, ahol egymás szavába vágva közösen találunk rá egy-egy strófára.

Ezt a módszert sok szeretettel ajánljuk minden irodalomkedvelő számára!

AktuálisFonyódi MúzeumVersmaratonmagyar költészet napja