2024.06.15, Szombat
Fakivágások Balatonföldváron
pixabay - illusztráció

Fakivágások Balatonföldváron

hirbalaton.hu

2018.05.29. 15:19

Balesetveszélyes fákat vágnak ki Balatonföldváron. A szakértők a Bajcsy- Zsilinszky és a Vak Bottyán utcák kereszteződésénél található 9 darab fa esetében döntöttek a kivágásról, hiányukat hét gömbkőrissel pótolják – tájékoztatott a város önkormányzata.

Az indoklás szerint idős, elöregedett vagy fejlődésben visszamaradt, kertészetileg értéktelen faegyedek kerülnek kivágásra. Ezek a növények egészségileg legyengültek, fertőzöttek, a lombkoronaszint egyes részei szárazak, töredeznek, mind az alatta közlekedőkre, mind a terület tervezett új funkciója során a környezetükre veszélyt jelentenek. A terület magasan záródott lombkoronája alatt az érintett faegyedek egészségügyi regenerációjára, további fejlődésükre esély nincs. A kivágásuk eredményeként a területen megvalósuló beruházás gazdaságossága javul, a parkoló használhatósága jobb lesz.

A 9 db fa tervezett kivágása egy komplex felújítási terv része, mely az adott terület lombkorona szintjének részbeni felújítását eredményezi. A kivágásra kerülő fák részben a város más zöldfelületein, részben helyben pótlásra kerülnek. A tervezett parkoló területére 7 gömbkőrist ültetnek.

AktuálisSomogy megyeBalatonföldvárfakivágás