2024.04.19, Péntek

Fotó- és rajzpályázati kiállításnak ad otthont a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.05.23. 16:02

A Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája ad otthont a „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű program fotó- és rajzpályázat kiállításának.

Hirdetés

Lőrincz Sándor galériavezető nyitotta meg a kiállítást, majd átadta a szót Vetési Bernadettnek, a kormányhivatal főigazgatójának.

A főigazgató külön köszöntötte a rajpályázatban résztvevő gyermekeket és hangsúlyozta, hogy a művek csodálatos gyermekszemmel készültek, amelyek a Honvédségről kialakult képzeletük világát ábrázolják. Tükröződik a hazaszeretet, ezzel együtt a művek visszakalauzolnak a múltba is. Vetési Bernadett megköszönte a gyermekeknek, hogy ily módon is hozzájárultak a programsorozathoz és emelték annak fényét.

 

 

Dr. Sütő Tamás nyugalmazott kaposvári vezérőrnagy múltidéző gondolatokkal egészítette ki a megnyitót, hangsúlyozva a programsorozat színes és gazdag állomásait.

 

 

Számos katonai vezető és közéleti személyiség mellett a kiállításon jelen volt Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

A pályázat kiírói célnak tekintették a civil lakosság és a katonák, a társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítését, a katonai hagyományok ápolását, a vizuális kultúra fejlesztését. Óvodások és iskolások nevezését várták 12 éves korig rajz formájában, amellyel megláthatjuk, hogy milyen is a Honvédség gyerekszemmel.

A beérkezett fotókból és rajzokból a szakmai zsűri döntése alapján kerültek kiállításra a művek, amelyek közül nyertes pályaműveket jutalomban részesítették a megnyitó ünnepségen.

A kiállítás 2018. június 1-ig tekinthető meg a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

AktuálisSomogy megyeSomogy Megyei KormányhivatalMagyar HonvédségFotó- és rajzpályázati kiállítás