2024.04.19, Péntek

A legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést kapta a balatonföldvári Keleti strand

balatonfoldvar.hu

2018.07.25. 17:00

Balatonföldvár nyolc év alatt több mint 130 millió Ft - ot fordított pályázati és önkormányzati források felhasználásával a Keleti Strand korszerűsítésére.

Hirdetés

1990 és 2010 között -talán az ingyenes használatnak is köszönhetően- a mindenkori városvezetéseknek nem vagy alig volt lehetőségük a strandok korszerűsítésére. Ezért 2010- ben rendkívül rossz esztétikai és műszaki állapotban lévő fürdőhelyeket vett át, örökölt a jelenlegi képviselő testület, akiknek a céltudatos helyi gazdaság - és fejlesztés politikájának eredménye is a mostani siker.

A Keleti Strand 2011-ben esett át egy átfogó felújításon majd a tavalyi év során tovább korszerűsítették azt. A korábban kikövezett partot 42 méter hosszan elbontották és a területet 700 köbméternyi balatoni homokkal töltötték fel közel 1000 négyzetméteren.

A hullámvédelem érdekében 284db 2.5méter magas cölöpöt raktak a part elé. Értékmegőrzőket, nyugágyakat, napernyőket helyeztek ki, valamint új beléptetőrendszert létesítettek a 100 százalékos vissza nem térítendő állami támogatásból. A városvezetés határozott célja a jövőre vonatkozóan, hogy minden szezonban új szolgáltatással növelje a Földvári strandok minőségét.

AktuálisSomogy megyeBalatonföldvárKék Hullám Zászlóötcsillag