2024.04.20, Szombat

Siófok adott otthont az ország legnagyobb, leglátványosabb IT- és videojáték eseményének

siofok.hu

2018.08.28. 19:30

Augusztus 18-án és 19-én Siófokon rendezték meg az ország legnagyobb IT- és videojáték eseményét, a PlayIT Show Balatont. A látványos Gamer rendezvénynek a Kiss Szilárd Sportcsarnok adott otthont, mely modern technikai felszereltsége által kiváló helyszínként szolgált.

Hirdetés

Az augusztus 20-i hosszúhétvégére teljesen átalakult a Siófok Kézilabda Club otthona. A Kiss Szilárd Sportcsarnok multifunkciós csarnokát, valamint Szivacskézilabda Csarnokát két napra az IT- és videojátékok rajongói vették birtokba. A modern létesítmény adott otthont ugyanis a PlayIT Show Balaton nevű rendezvénynek augusztus 18-án és 19-én. A két csarnok hatalmas játékhelyszínné változott, X-boxok, Nintendók, Play Station, HP és Samsung játékok, PC, konzol és VR eszközök sokasága várta a játékosokat. A két nap során több ezren érkeztek a videós találkozókra, dedikálásokra, Magyarország top 10-es Youtubereinek bemutatkozására, és a színpadi programokra. A siófoki sportcsarnok lenyűgöző hang- és fénytechnikája által egy látványos, új világba csöppenhettek a látogatók.

Siófokra idén először érkezett a PlayIT Show nevű IT és Gamer rendezvény, melyet 2011-ben Budapesten rendeztek meg először. Akkor még 3000 fő résztvevővel zajlottak a programok, és a látogatószám az idei évre már 30-35 ezer főre bővült a fővárosban. Az elmúlt években négy vidéki helyszínre terjedt ki a rendezvény, Győr, Debrecen, Pécs és Szeged, és idén Siófok is felkerült ország legnagyobb IT- és videojáték eseményének helyszínei közé.

Galéria

AktuálisSomogy megye SiófokKiss Szilárd SportcsarnokvideojátékPlayIT ShowIT és Gamer rendezvény