2024.03.28, Csütörtök

Felújítás miatt lezárják a 65-ös út jobb oldali lehajtó ágát Siófoknál

MTI

2018.09.21. 05:00

Zárva lesz a 65-ös főút jobb oldali lehajtó ága Siófok irányába szeptember 21. és október 30. között az M7-es autópályán zajló felújítási munkálatok miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-t csütörtökön.

Hirdetés

Azt írták: ezen idő alatt személygépkocsival a 65-ös csomópont előtti, sóstói csomóponton keresztül lehet lejtani. A tehergépjárművel közlekedők a terelés mellett elhaladva a Zamárdi-felső csomóponti ágon hajthatnak le és a zamárdi körforgalomnál az M7-esre, Budapest irányába visszafordulva a siófoki 65-ös főúti csomóponton keresztül folytathatják útjukat a centrum és Tamási irányába.

A Magyar Közút a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárok betartására kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében. Emellett azt ajánlja a vezetőknek, hogy indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a +36-1-336-2400-as telefonszámon, vagy a www.utinform.hu weboldalon, s ha tehetik, használjanak navigációs, közösségi autós alkalmazást az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

A társaság korábban közölte: több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a Balatonvilágos és Zamárdi közötti munkálatok augusztus 22-én kezdődtek és várhatóan 210 napon át tartanak.

A kivitelező az átfogó rekonstrukció keretében a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítja. Szakemberei a külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg Remix eljárást alkalmaznak, amellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, majd ezt követően új kopóréteget terítenek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.AktuálisSomogy megye Siófokútlezáráslehajtó65-ös főútsóstói csomópont