2024.03.28, Csütörtök

Haditorna Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.10.05. 14:23

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2018/2019-es tanévben is meghirdette a „Országos Haditorna Versenyt”.

Hirdetés

A haditorna Somogy megyei állomását Kaposváron a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájának sportpályáján rendezték meg 2018. október 4-én.

A forduló a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ rendezésében és az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint a Somogy Megyei Védelmi Bizottság támogatásával valósul meg.

A megyei esemény tiszteletbeli védnöke dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott volt.

A tornára 12 csapat jelentkezett, akik Kaposvárról, Marcaliból, Nagyatádról, Siófokról, Fonyódról és Tabról, valamint Somogyzsitfa-Szőcsénypusztáról érkeztek. A versenyen középiskolás tanulók vettek részt. Az indulók között két lánycsapat is megmérettette magát.

A gyermekek kitöltöttek honvédelmi TOTÓ-t, részt vettek légfegyveres (légpuska) és Airsoft lövészeten, akadálypályán, fegyveres váltófutáson, tájfutáson, „mocsárjáráson”, tereptanon, valamint kipróbálhatták magukat kézigránát célba-dobáson, valamint az elsősegélynyújtásban és fegyverismeretben is.

 

A megmérettetésen első helyezést ért el a „Gépész” csapata (Kaposvári Szakképző Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium), 2. helyezést ért el a „TEKRÚDY” csapata (Siófoki Szakképző Centrum Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola) és 3. helyezett lett a „Rendvédelmisek” csapata (Kaposvári Szakképző Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium).

Különdíjas lett a tabi „Rudnay Lady” csapata a Kaposvári Szakképző Centrum Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

A Somogy Megyei Kormányhivatal képviseltében dr. Boldog-Ellenberger Szilvia járási hivatalvezető és Fehér Gábor alezredes, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára is díjakat, elismeréseket adott át.

A megyék I. helyezett csapatai a 2018/2019-es tanév tavaszi időszakában egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.

AktuálisSomogy Megyei KormányhivatalKaposvárOrszágos Haditorna Verseny