2023.02.07, Kedd
„Kaposvári séta a mellrák ellen”
pixabay - illusztráció

„Kaposvári séta a mellrák ellen”

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.10.07. 22:00

Magyarországon a rákbetegség súlyos népegészségügyi probléma: évente mintegy 35.000 ember hal meg rosszindulatú daganatos betegség miatt. Ez a szám európai, sőt közép-kelet európai összehasonlításban is kiemelkedően magas és jelentősen hozzájárul a magyar népesség fogyásához.

Hirdetés

A nők körében az emlőrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés, Magyarországon minden 11. nő mellében alakul ki rosszindulatú daganat. Évente több mint 2300 nő hal bele az emlőrákba, miközben az időben felfedezett esetek 80 százaléka gyógyítható.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya - dr. Mátrai Márta, a Magyar Országgyűlés háznagyának fővédnökségével - 2018. október 09-én, 10:00 órai kezdettel immár hatodik éve az egészségért való összefogás, a mellrák elleni küzdelem jegyében „Kaposvári séta a mellrák ellen” programot szervez.

A programunk célja, hogy a társadalom figyelmét a betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét, mellyel időben, gyógyítható stádiumban észlelhető az emlőrák.

A program a 10 órai nyitórendezvénnyel indul a Kossuth téren, majd sétával folytatódik, melynek célállomása a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Mammográfiai Centruma, annak megtekintésével és kapcsolódó programjaival zárul.

A társadalmi összefogást jelképező sétára tisztelettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

AktuálisSomogy megyeKaposvársétamellrák