2022.08.15, Hétfő

Pályázati forrásokból szépült meg Fonyód Fő utcája

fonyod.hu

2018.10.10. 20:00

Korábban Fonyód Város Önkormányzata a Bartók Béla utca sarkától az óvodáig már felújíttatta a Fő utca nyugati oldalán a járdát, a közelmúltban pedig több pályázati forrást kihasználva fejlesztették tovább az utat és a járdát.

Hirdetés

A Fő utca – Turul utca – Kupavezér utca csomóponttól a Fő utca 135. házszámig terjedő szakasz útburkolata, valamint a Fő utca 39. házszámtól a Kisfaludy utcáig terjedő szakaszon az útburkolat és a járda újult meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium által biztosított forrásokból valósult meg a fejlesztés, az önkormányzat önerő vállalása mellett. A Fejlesztési Minisztérium támogatása 100%-os, a Belügyminisztériumé 75%-os intenzitású volt. A munkálatok során egyebek mellett a megsüllyedt burkolatot elbontották, a burkolatalapokat helyreállították, az aknafedlapokat szintre emelték, aszfalt kopóréteg bedolgozása 4 cm vastagságban, illetve padka- és tereprendezés történt, valamint a burkolati jeleket kijelölték és felfestették. A kijelölt járdaszakaszon egyoldali aszfalt felújítása kopóréteggel, illetőleg a járdaszegély cseréje valósult meg a megállapodás szerint. Ezzel a Fő utca aszfaltjának minősége jelentős mértékben megújult, valamint a járda állapota is sokkal biztonságosabb lett a felújítás következtében.

AktuálisSomogy megyefejlesztésFonyódútburkolatjárda