2024.04.26, Péntek

Szita Károly: cél az energiafüggetlen, zöldebb Kaposvár

MTI OS

2018.10.11. 22:00

Kaposváron 11 elektromos töltőállomást alakítanak ki a város forgalmasabb helyein.

Hirdetés

– A kaposváriak úgy döntöttek, hogy zöld városban szeretnének élni, és azt kérték, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elérjük a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget, tartsuk tisztán környezetünket és maradjon Kaposvár az ország legtisztább levegőjű városa – emelete ki Szita Károly polgármester az első közterületi elektromos töltőállomás átadásán. Ezért bővítjük a távhőhálózatot, ezért épül az új hulladékfeldolgozó, és ezért cseréltük le a buszflottánkat környezetkímélő, gázhajtású buszokra – tette hozzá Szita Károly.

Kaposváron 11 elektromos töltőállomást alakítanak ki a város forgalmasabb helyein. Minden töltőoszlop mellett két zöldre festett, kizárólag az elektromos autók számára fenntartott helyet alakítanak ki, ahol a gépjárművek saját töltőivel – de lopás és garázdaság ellen biztosított módon – lehet „tankolni”. A töltőállomásokat telefonos applikáción keresztül is meg lehet találni, itt a foglalt helyeket is feltűntetik, valamint a saját autónkról is kaphatunk információkat, akár a töltést is leállíthatjuk. A töltők tesztüzeme 2019 június 31-ig tart, ez idő alatt ingyenesen lehet használni őket.

– Úgy véljük, hogy hamarosan olcsóbbak lesznek az elektromos autók, és a számuk is megsokszorozódik majd, ezért tartottuk fontosnak, hogy minél előbb kiépítsük a töltőállomásokat. Kettő már készen van, a Honvéd utcában, a korábbi Domus melletti parkolóban és az Ady Endre utca északi tömbjében, de folyamatosan fogjuk üzembe helyezni a többit is, ahogy elkészülnek – jegyezte meg a polgármester.

Szita Károly hozzátette: a város hamarosan két elektromos buszt is vásárol a Németh István Program keretén belül.
 

AktuálisSomogy megyeKaposvárelektromos töltőállomászöld városenergiafüggetlenség