2024.04.19, Péntek

Új arculatot kap Kaposvár történelmi belvárosának több része is

mti, magyarepitok.hu

2018.10.08. 14:33

Egy 1,1 milliárd forintos beruházásban korszerűsítenek a városrészben 19 önkormányzati tulajdonú üzletet és több ház is kedvezményes felújítási lehetőséget kap.

Hirdetés

Folytatódnak a Kaposváron zajló nagyszabású építkezési projektek: a város híres polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett programban most a somogyi megyeszékhely belvárosa újul meg. Egy uniós támogatással finanszírozott, összesen 1,1 milliárd forintos beruházás keretében 19 városi tulajdont képező üzlet fejlesztése zajlik, a városvezetés délelőtti beszámolója szerint.

A Kaposvár történelmi központjában fekvő ingatlanok

  • új portát,
  • fűtést
  • és világítást is kapnak,

illetve számos egyéb városképet szépítő feladatot is elvégeznek. Mindemellett négy helyen az üzletek feletti társasházak tulajdonosai 50 százalékos támogatást kapnak az adott épület homlokzatának rekonstrukciójára.

 

A Kossuth téri szökőkút is megújul

 

kozterkep.hu

Ezen felül több környékbeli utcát is felélesztenek: növényeket ültetnek, felújítják a Kossuth téri szökőkutat, valamint parkolókat adnak át. A projektről L. Balogh Krisztina városi főépítész elmondta: az üzletek korszerűsítésével nemcsak a vonzóbb megjelenés és a gazdaságosabb üzemeltetés a cél, hanem egy rendezettebb város- és utcakép kialakítása is.

épületfelújításAktuálisKaposvárközterek