2024.04.19, Péntek

Egészségnapot tartottak Nagyatádon

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.11.30. 17:00

2018. november 29-én rendezték meg a már hagyományosnak számító Egészségnapot, a Nagyatádi Járási Hivatalban, amelynek keretében évről évre előadásokat és egészségügyi szűrési lehetőségeket biztosítanak a hivatali dolgozóknak.

Hirdetés

A program célja, az „egészséges munkavállaló érték” szemléletet követve, olyan előadások és szűrőprogramok prezentálása, amely hozzájárul a hivatali dolgozók egészségének megőrzéséhez, egészségesebb életvitelük kialakításához, növelve a munkatársak és a hivatal eredményességét.

A rendezvényt dr. Trefeli Katalin járási hivatalvezető nyitotta meg. Az előadások témakörének megválasztását igyekeztek a szervezők a dolgozók igényeihez igazítani, ebben az évben kiemelten a család szerepének fontosságát hangsúlyozva.

Két előadást hallgathattak meg a résztvevők. Először „Változtass, hogy változhass” - praktikus étrendi javaslatok ülőmunkát végzőknek címmel hangzott el előadás, Bencsikné Mohari Veronika a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda munkatársának előadásában.

 

 

Ezt követően Dr. Orbán Csaba, a Nagyatádi Kórház belgyógyász főorvosának előadása következett „Szociális egészség” címmel, amely a 2017. évi Egészségnap nagy sikerű „Boldogság” előadásának folytatásaként szerepelt a rendezvényen.

 

 

Az idei évben az egészségügyi szűrések – vérnyomásmérés, vércukormérés - mellett a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai - Simon Mercédesz az EFI vezetője és Bencsikné Mohari Veronika - állapotfelmérést végeztek IN BODY 270 testanalizálóval.

 

 

Meglepetésként a rendezvény szervezői, egészséges alapanyagokból készült ételekkel kínálták a résztvevőket, amely gyümölcssaláta, reformkenyérből készült falatkák, pogácsák, natúr joghurtból, müzliből és házi gyümölcsízből készült desszertek voltak.

 

 

Galéria

AktuálisNagyatádegészségnap