2024.04.20, Szombat

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

siofok.hu

2018.12.05. 05:00

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.

Hirdetés

A BAHART adománygyűjtési akciót hirdetett a dolgozók, az utazóközönség és a helyi lakosság körében, és az összegyűjtött ajándékokat december 2-án a Siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt adták át a Társaság munkatársai Füred Kapitánynak, a Mikulás szárnysegédjének, aki eljuttatja azokat a Mikulásgyárba, a rászoruló családok számára. Az adományokat a Mikulásra várakozó gyerekek és önkéntesek segítségével pakolták a Mikulásgyár autójába.

 

 

- A siófoki rendezvényen a szolidaritás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A gyerekek és szüleik elhozhatták megunt játékaikat, kinőtt ruháikat és használt könyveiket az eseményre. A BAHART által összegyűjtött ajándékokat az ország egyik legnagyobb karitatív akciójának helyszínére, a Mikulásgyárba szállítják, ahol önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd eljuttatják őket a megfelelő helyre. A Mikulásgyárnak szüksége van a BAHART-hoz hasonló cégszintű kezdeményezésekre, így nagy örömmel fogadtuk el idén is a felkérést az adományok átvételére – foglalta össze Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke a vasárnapi akciót.

A jótékonysági akció után útnak indult a Szent Miklós hajó sok-sok kisgyerekkel, szüleikkel és a Mikulással a fedélzetén.

 

 

- Jó érzés volt látni a sok mosolygós kisgyereket, hiszen a meglepetés varázsműsor után a fedélzeten minden gyermek ajándékot is kapott a Mikulástól egész évi jócselekedeteikért. A BAHART vezetőivel és munkatársaival közösen örömmel tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb számú utazóközönséget vonzanak a szezonon kívül indított programhajóink, köztük a Mikulás Gyerekhajók is. Sikerük bizonyítja, hogy lehet és érdemes a Balatonon a szezonon kívül is tartalmas programot kínálni, mellyel fel tudjuk hívni a figyelmet a régióra nem csak az itt élők körében. Természetesen fontos szempont számunkra, hogy a Mikuláshajót minden évben egy nemes ügyhöz kapcsolódva indítjuk, így tágabb környezetünknek is meg tudjuk mutatni, hogy a turisztikai szolgáltatáskínálat bővítése mellett a társadalmi szerepvállalás terén is elkötelezettek vagyunk - mondta el az esemény után Dónucz László, a Társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

Aktuális Siófok BahartadománygyűjtésMikulásgyár