2024.07.13, Szombat

Bahart

Pályázatot írt ki a Bahart a vitorláskikötő-lánca üzemeltetésére

2020.09.23

Helyi hírek

A leendő üzemeltetőnek komoly anyagi biztosítékokat kell vállalnia, valamint munkáltatói jogutódlással át kell vennie a jelenlegi személyzetet is.

Kezdődik a 174. balatoni hajózási főidény szombaton

2020.07.02

Aktuális

Indul a 174. hajózási szezon főidénye a Balatonon július 4-én, és augusztus 30-ig, az előző évhez hasonlóan 58 napig fog tartani - tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) szerdán közleményben az MTI-t.

Önkormányzati használatba kerülhetnek az eladásra szánt balatoni közforgalmú kikötők

2020.05.21

Aktuális

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek - írta Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön.

Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp

2020.05.08

Aktuális

Május 8-tól újra 40 percenként jár a jelenleg óránként közlekedő balatoni komp, amelyen hétfőtől lazultak az utazási feltételek, de több óvintézkedés még érvényben marad az egészségügyi vészhelyzet végéig - derül ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményéből.

Új versenyszám az 5. Nemzeti Regatta repertoárjában

2020.02.23

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Siófok Várossal – mint társszervezővel– idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A szervezők 2020. június 6-án és 7-én várják a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra, a Balaton nyári fővárosába.

Hajós technikus képzést indít a BAHART 2020. februárjában

2020.01.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Siófoki Szakképzési Centrum közösen indít Hajózási Technikus Képzést 2020-ban is!

Kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

2019.09.02

Kultúra

A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek elevenednek meg.

Idén szeptember elsejéig tart a balatoni hajózási főszezon

2019.08.16

Aktuális

A korábbi éveknél tovább, szeptember elsejéig tart a hajózási főszezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt.(BAHART) vezérigazgatója az MTI-vel csütörtökön, amikor köszöntötték a társaság menetrendi hajóinak idei félmilliomodik utasát.

Gyere és fedezd fel a Balaton régió kincseit a BAHART menetrendi hajóival!

2019.07.10

Aktuális

Kajla, a kalandos kölyökvizsla az egész országot bejárja, és most itt az idő, hogy csatlakozz hozzá!

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a Balatonra a hetedik MOL Nagyon Balaton programjaira

2019.05.24

Kultúra

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a negyven eseményt átfogó MOL Nagyon Balaton programjaira a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.

Május elsején sűrítik a hajójáratokat Fonyód és Badacsony között

2019.04.30

Aktuális

Május elsején a menetrendi hajók több mint dupláját indítja Fonyód és Badacsony között a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). Emellett újabb három kikötőből indulnak járatok - tájékoztatott a társaság.

Március 15-től tavaszi menetrend a balatoni kompokon

2019.03.12

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. értesíti kedves Utasait, hogy március 15-től a kompok Szántódrévből 6.40 órától – 18.40 óráig, Tihanyrévből pedig 7.00 órától – 19.00 óráig 40 percenként indulnak.

Tulajdonos lett az állam a balatoni hajózásban

2019.02.02

Gazdaság

A Balatoni Hajózási Zrt.-ben (Bahart) tulajdonos összes önkormányzat (21 település) aláírta azt a szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak közel 35 százaléknyi részvénycsomagot az 1,42 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettségük elengedéséért - közölte Balassa Balázs, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, az egyik részvénytulajdonos, Szigliget polgármestere az MTI-vel pénteken.

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

2018.12.05

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.

Kétmilliomodik utasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt.

2018.11.15

Gazdaság

November 14-én délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi kétmilliomodik utasát (személyhajó és komp együttes utasszám). Csak a helyszínen, a Széchenyi István komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság.

Fedezd fel a Balaton régió kincseit a BAHART menetrendi hajóival!

2020.08.12

Aktuális

Kajla Útleveleddel ingyenesen utazhatsz nyár végéig!

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

2020.07.02

Aktuális

Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

A vészforgatókönyvnél kedvezőbben alakul a balatoni komp forgalma

2020.05.20

Aktuális

A koronavírus-járvány miatt jóval elmaradt a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) idei kompforgalma a korábbi évhez képest, de biztató, hogy az elmúlt két hétben jobban alakult a helyzet a kidolgozott vészforgatókönyvnél - tájékoztatta Kollár József, a társaság vezérigazgatója kedden az MTI-t.

Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp

2020.03.12

Aktuális

Március 13-tól tavaszi menetrend szerint, 40 percenként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között, amely a téli időszakban óránként közlekedett - olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján.

Több mint százszor vonultak a tűzoltók Somogyban

2020.02.11

Aktuális

Több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásához Somogyban hétfő estig - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-t.

Végeztek a balatoni hajós technikus képzés első diákjai Siófokon

2019.10.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a Siófoki Szakképzési Centrum 2018-ban a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján jelentette be, hogy az országban másodikként hajós technikusi képzést indít Siófokon. Az érettségire épülő felnőttképzés keretein belül 14 diák kezdte meg hajós tanulmányait 2019. februárjában és tett sikeres szakmai vizsgát elméletben és gyakorlatban.

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

2019.08.27

Gazdaság

Az állam 6,6 milliárd forinttal megemelte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tőkéjét, szerepvállalásával komplexfejlesztések kezdődhetnek a balatoni hajózásban - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden, Siófokon.

Hajózz nyáron a Minimax Gyerekhajóval a Balatonon!

2019.08.15

Aktuális

Várunk Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban!

Elindult a 173. hajózási főidény a Balatonon

2019.07.09

Aktuális

Július 6-án kezdődött a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg. Így egészen szeptember 1-ig várja az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.

Kevesebb, mint két hét és indul a Nemzeti Regatta

2019.05.21

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a 2019. június 1-2-án zajló megmérettetésekre. A közönség megismerkedhet a települések saját kulturális értékeivel, programkínálatával és turisztikai szolgáltatásaival is.

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon

2019.04.23

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban - mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden, miután szombaton befutott a Siófokról indult idei első személyhajó.

Megújul Balatonföldvár hajóállomása

2019.03.11

Aktuális

A vasútállomás után a hajóállomás külseje is megújul.

Visszakerül az államhoz egy részvénycsomag a Balatoni Hajózási Zrt.-ből

2019.01.27

Gazdaság

Visszakerül az államhoz az önkormányzati tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt.-ből (Bahart) egy 1,424 milliárd forint névértékű részvénycsomag, a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gyakorolhatja - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározatból.

A GVH elfogadta a Balatoni Hajózási Zrt. kötelezettségvállalását

2018.11.30

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) piaci erőfölényével való feltételezett visszaélését vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), az eljárás hatására a társaság több, a versenyt élénkítő lépést tett és további kötelezettségvállalásokat is felajánlott, amelyeket elfogadott a hivatal - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Már csak óránként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között

2018.11.05

Változik a balatoni komp menetrendje, hétfőtől a járatok a korábbinál ritkábban, már csak óránként közlekednek Szántód és Tihany között - tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. az MTI-t.