2024.04.19, Péntek
Végeztek a balatoni hajós technikus képzés első diákjai Siófokon
pixabay - illusztráció

Végeztek a balatoni hajós technikus képzés első diákjai Siófokon

hirbalaton.hu

2019.10.17. 19:48

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a Siófoki Szakképzési Centrum 2018-ban a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján jelentette be, hogy az országban másodikként hajós technikusi képzést indít Siófokon. Az érettségire épülő felnőttképzés keretein belül 14 diák kezdte meg hajós tanulmányait 2019. februárjában és tett sikeres szakmai vizsgát elméletben és gyakorlatban.

Hirdetés

Bizonyítványukat október 18-án vehetik át a siófoki Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskolában – a hajózási társaság tájékoztatása szerint - írja a hirbalaton.hu.

A hallgatók elméleti oktatása a Siófoki Szakképzési Centrum egyik tagintézményében zajlott, a gyakorlati képzőhely pedig a Balatoni Hajózási Zrt. volt. Ennek megfelelően a szakmai tárgyak oktatását évtizedes hajózási gyakorlattal és oktatói tapasztalattal is rendelkező BAHART hajóparancsnokok és géptisztek végezték.

A hajós állomány folyamatos pótlása, a megfelelő hajós minősítések elérése és a jövőbeni fejlesztések során a BAHART hajóflotta bővítésével jelentkező hajós munkaerő igény rávilágított a szakmai utánpótlás képzés indokoltságára. A BAHART, mint a régió felelős szolgáltató vállalata elkötelezett a szakképzett, helyi munkavállalók foglalkoztatásának és képzésének elősegítése mellett.

A pénteken 12.30 órakor kezdődő ünnepségen bemutatják a BAHART toborzófilmjét is.

Aktuálisbalatoni hajós technikus képzés SiófokSomogy megye BahartSiófoki Szakképzési Centrum