2024.04.27, Szombat

Családbarát benzinkutat avattak Balatonföldváron

MOL Magyarország

2018.12.07. 08:40

Szabadtéri játszótér és más családbarát szolgáltatások is várják az úton lévőket Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi úton található MOL-töltőállomáson.

Hirdetés

A Családok évében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a MOL közös finanszírozásával elkészült új szolgáltatásokat először a helyi óvodások próbálták ki, akiket a Mikulás is meglátogatott.

 

A gyermekekkel való utazás kihívásokkal jár, a stresszmentes utazás érdekében egy-egy megállás során nemcsak a gyermekeknek van szükségük kikapcsolódásra, energiáik levezetésére, hanem a szülőknek, nagyszülőknek is. A ma átadott szabadtéri játszótér mellett olyan családbarát, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások várják az utazókat, mint az akadálymentesített gyermek- és családi WC, illetve pelenkázó.

 „A Nemzeti Turizmusfejlesztési Startégiával összhangban a családbarát fejlesztésekre, a vendégfogadás minőségi fejlesztésére fókuszálunk idén, ennek egyik eleme a ma átadott családbarát kút is, az egyik legnagyobb forgalmat adó turisztikai desztinációnk, a Balaton közelében. A családbarát turizmus olyan komplex turisztikai fejlesztési filozófiát jelent, amely minden hazai szolgáltatót arra ösztönöz, hogy gyermek- és szülőbarát módon közelítse meg a vendégek fogadását, és ennek fontos szereplői a benzinkutak is" – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója az ünnepélyes átadón.

 „A minőségi fejlesztés számunkra is kiemelten fontos ebben az évben, ezért is örültünk az MTÜ kezdeményezésének. Itthon 450 töltőállomásunk van, jelenleg is számos kúton található már gyermekbarát szolgáltatásunk, és a jövőben átépülő kutaknál is tervezzük a gyermekbarát elemek bevezetését" – emelte ki Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője. A MOL-kút új játszóterét az átadó után rögtön birtokba is vették a balatonföldvári óvodások, akik a Mikulásnak köszönhetően nem távoztak üres kézzel.

A MOL és a Magyar Turisztikai Ügynökség partneri együttműködésével megvalósuló beruházást egyenlő arányban, közösen finanszírozták a felek.

AktuálisBalatonBalatonföldvárMolbenzinkút