2024.04.17, Szerda
Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai
siofok.hu

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai

siofok.hu

2019.01.13. 21:00

Az egészségtudatos táplálkozással, a változatos és egészséges étrend fontosságával, valamint környékbeli termelők termékeivel ismerkedhettek meg a Siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjai és pedagógusai a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról Otthonra című programsorozatának keretében január 10-én.

Hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) iskolai tájékoztató fórumsorozatának keretében minden megyében általános, illetve középiskolákban szervez előadásokat a mezőgazdaság sokszínűségére, a tudatos vásárlásra és az egészségtudatos táplálkozásra, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva. Idén elsőként a Siófoki Perczel Mór Gimnáziumba hozták el programjukat, ahol az iskola igazgatónője, Vaskóné Csák Erika és Gombos Sándor, a NAK Somogy megyei elnöke, köszöntötte a programon résztvevő diákokat. A tanulók a helyes táplálkozás alapelveiről, a változatos, egészséges étrend fontosságáról hallgathatták meg Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivőjének, a program országos koordinátorának előadását.

- A Kamara két évvel ezelőtt elhatározta, hogy az iskolákban tájékoztató kampányt indít, egyrészt az egészséges táplálkozás, másrészt a hazai élelmiszerek népszerűsítése céljából. Szeretnénk felhívni a diákok figyelmét arra, hogy ha hazai termékeket vásárolnak, azzal a magyar gazdákat támogatják – nyilatkozta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke.

- Az egészséges táplálkozásról sok és nagyon különböző információ jut el manapság a diákokhoz, amik között nem könnyű eligazodni. Ezért fontos, hogy megbízható szakemberektől szerezhessenek a témában információkat. Ezen kívül a tudatos, és egészséges táplálkozást minél korábban célszerű elkezdeni, ezért is kell felhívni a diákok figyelmét erre. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előadásai rendszerbe foglalták a témával kapcsolatos ismereteket, a helyi termelők által biztosított kóstolási lehetőség pedig még meggyőzőbbé tette mindenki számára, hogy ami egészséges, az nagyon finom is. Nálunk az iskolai oktatás során a tanórák (biológia, osztályfőnöki) mellett az iskolai védőnő által szervezett különböző témájú egészségnevelési előadások is azt a célt szolgálják, hogy az egészséges életmódra ösztönözzék a diákokat. E mellett a különböző kirándulások, rendezvények (például biciklitúra) is a sportolási lehetőségeket színesítik iskolánkban – mondta el Vaskóné Csák Erika, a Siófoki Perczel Mór Gimnázium igazgatója. 

Az Itthonról Otthonra program részeként a NAK ételkóstolókat is szervez, mellyel a helyi termelőket mutatja be az érdeklődőknek. A siófoki rendezvény zárásaként a környékbeli termelők kínálatát, mézet, gyümölcsleveket, gyümölcskompótokat, kézműves sajtokat kóstolhattak meg a gimnázium diákjai, pedagógusai.

Galéria

AktuálisSomogy megyeNAK Siófokegészséges táplálkozásPerczel Mór Gimnázium