2024.04.18, Csütörtök
Hamarosan új közterületek újulnak meg Siófon
MTI Fotó: H. Szabó Sándor - Siófok belvárosa

Hamarosan új közterületek újulnak meg Siófon

siofok.hu

2019.01.30. 16:19

Hamarosan kezdetét veszi a Városház tér, valamint a Tanácsház út 1-3. és Sió utca 19-21. szám közötti közterület felújításának kivitelezése.

Hirdetés

Az első ütemben a Tanácsház utcai csatlakozástól indulva, jobbra a Városháza épületéig, balra a parkolóba vezető út bal széléig, majd az első tízemeletes lakóépület keleti sarkánál befordulva az épület északi oldalánál haladva a nyugati sarokig, itt áttérve az úton a tömbfűtőmű vonalát követve, majd az út nyugati oldalán lévő parkoló határvonalát követve a Spar áruház parkolója nyugati végéig készülnek a tervezett átalakítások.

Az utak nyomvonala ezen a szakaszon lényegében nem változik, eltekintve néhány szegélykorrekciótól, lekerekítő ív kismértékű korrekciójától. A meglévő út az aszfalt marásával és új kopóréteg, új szegélyek készítésével újul meg.

A parkolóhoz vezető út és a Városháza épülete közötti részen új térköves járdaburkolat, parkolási lehetőség és zöldfelület kialakítása tervezett. A tízemeletes lakóépület mellett átalakul a jelenlegi terület, más elrendezésű parkoló, gyalogos járda és fedett kerékpártároló készül, zöldfelülettel. A Városház tér keleti részét elfoglaló parkoló teljes burkolata megújul, a parkoló elrendezése és forgalmi rendje is megváltozik. A parkoló és a Spar áruház közötti rész egészen a Fő térig új burkolatot kap, párhuzamos parkolóval, zöldfelületekkel.

A munkálatok idejére a Városház tér forgalmi és parkolási rendje megváltozik. A lezárásokat, eltereléseket kitáblázások fogják jelezni.

Kérünk mindenkit, aki a munkálatok során érintett lesz, hogy türelmével, megértésével segítse elő ennek a fontos beruházásnak a megvalósulását!

AktuálisSomogy megyefelújítás Siófok