2024.03.19, Kedd
Vátozik a Fonyódi Piac nyitva tartása
fonyod.hu

Vátozik a Fonyódi Piac nyitva tartása

fonyod.hu

2019.01.20. 20:00

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében a Fonyódi Vásár és Piac nyitva tartása május 1-től szeptember 30. napjáig a hétfői nappal egészül ki.

Hirdetés

A 2019. szeptemberi Képviselő - testületi ülésen a tapasztalatok kiértékelése mellett újra tárgyalják a képviselők a hétfői piac létjogosultságát.

Fonyód Város Önkormányzata nemrégiben valósította meg a Fonyódi Vásár és Piac fejlesztésének első szakaszát a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásából.

Fonyód város központjában szerdai és szombati napokon jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában. A közelmúltban megvalósult korszerűsítés az élelmiszerpiacnak helyet adó csarnokra és környezetére terjedt ki. Ennek keretében kapacitásbővítésre került sor. Az önkormányzat célja volt az élelmiszerpiac megújítása, a meglévő piaccsarnok korszerűsítése, új vizesblokkok és üzletek kialakítása, a burkolatok megújítása.

A fokozott vásárlói igények kielégítése végett merült fel az ötlet a Fonyódi Vásár és Piac nyitva tartásának heti egy, hétfői nappal történő meghosszabbítására. Így a Vásár és Piac heti három alkalommal tart majd nyitva, – idén egyelőre - május 1-től szeptember 30. napjáig a már hagyományos szerda – szombat napokon kívül a hét első napján is. A hétfői napokon történő árusítás az előre megváltott éves, valamint szezonos bérlettel rendelkező árusok számára nem jelent plusz bérleti díj költséget.

AktuálisSomogy megyeFonyódi Vásár és Piacnyitva tartás