2021.03.01, Hétfő
Megújult a Kaposvár Kártya
kaposvar.hu

Megújult a Kaposvár Kártya

MTI OS

2019.02.20. 20:00

A kaposvári identitást erősíti a külsejében is megújult Kaposvár Kártya, amely egyszerűbben lesz használható a jövőben, és várhatóan még több elfogadóhely fog csatlakozni a kedvezménykártyás rendszerhez – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

Hirdetés

Az új kártyatulajdonosok száma meghaladta a 11 500-at, és jelenleg 53 elfogadóhelyen tudják használni a kaposváriak, és immáron a vidéken élő, de Kaposváron tanuló iskolások is, a diákéveik alatt.
– Az országban elsőként Kaposvár vezette be a kedvezményekre jogosító városkártyát 2005-ben – emelte ki a polgármester. Hozzátette: Kaposvár a kaposváriaké, és az volt a szándékuk, hogy aki itt él ebben a városban, az kártyatulajdonosként különböző előnyöket és lehetőségeket élvezhessen a mindennapok során.

– Elfogadóhelytől függően 5 és 20 százalék közötti kedvezményt lehet igénybe venni azoknál, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. A szolgáltatások köre is évről évre bővült, mára már a Virágfürdőben, a Csiky Gergely Színháznál bérletvásárláskor, a kaposvári sporteseményeken, a jégcsarnokban, vagy a helyi járatos buszbérlet megvásárlásakor is jár kedvezmény a kártyával rendelkező városlakóknak. Az autósok számára pedig bevezették a kártyatulajdonosok szombati ingyenes parkolását, valamint a 15 százalékos díjkedvezményt a hétközi parkolásoknál – emelte ki Szita Károly, aki megjegyezte: a mobilparkolásoknál is bővíteni fogják a rendszert, hogy ott is járjon a kedvezmény a kaposváriaknak.
– Az egyszerűbb elfogadás érdekében QR-kóddal láttuk el a kártyákat, ezáltal kényelmesebben, biztonságosabban és gyorsabban lehet azokat használni. Célunk az is, hogy az elfogadóhelyek számát is növeljük, ezáltal szélesebb körben, még több szolgáltatást vehetnek igénybe a felhasználók, és vásárolhatnak kedvezménnyel. Mivel egy okostelefon is elég az elfogadáshoz, így nem kell eszközöket beszerezni azoknak, akik csatlakozni akarnak a kedvezményprogramhoz. A rendszer az elfogadóhely és a felhasználó vásárlásait is rögzíti, így azt is meg lehet majd tekinteni, hogy mennyit spóroltunk a kártyával évente. E-mailben pedig azonnal értesülhetünk a legutóbbi vásárlásról – mondta el Pintér Rómeó önkormányzati képviselő, a megújult Kaposvár Kártya ötletgazdája. Hozzátette: hamarosan megújul a kaposvarkartya.hu oldal is, amely szintén több funkcióval bővül.

Szita Károly hozzátette: hamarosan a kaposváriak véleményét is kikérik abban, hogy szerintük milyen funkciókkal és kedvezményekkel bővüljön a Kaposvár Kártya.

AktuálisSomogy megyeKaposvár KártyaQR-kód