2024.04.26, Péntek
Tovább bővül a Vízisport Központ Fonyódon
Vízisport Központ - Facebook

Tovább bővül a Vízisport Központ Fonyódon

Vízisport Központ Facebook

2019.02.05. 21:00

A 2018-as évben a Vízisport Központ szolgáltatás és eszközfejlesztése nem csak az új vitorlásokkal bővült.

Hirdetés

Egy komplett vízitúrára szakosodott cég eszközeit vásárolták meg, amely nagyban hozzájárult a tavalyi évben a Kajak Kenu programjaik magasabb színvonalához. 
Ám az idei évben megkezdődik egy „Víziturisztikai célú hálózat, az ahhoz tartozó vízitúra megállóhelyek és víziturisztikai célú eszközök fenntartásáról és üzemeltetésről” (GINOP-7.1.2-15 kódszámú, Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése) szóló fejlesztés a Fonyód Város Önkormányzata, valamit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumának köszönhetően. A munkák és a projekt előkészítésében a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület is részt vett, hiszen immár 3. éve aktív tagjai a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek is.A kivitelező a terület átvételével kezdte meg a fejlesztést 2019. január 30-án. Beruházás befejezési határideje 2019. április 30. A fejlesztéshez kapcsolódó eszközpark már a Szövetség rendelkezésére áll, amint a kivitelezés a végéhez ér, az eszközök is megérkeznek Fonyódra. A tavaszi időszakban programsorozattal indul az új eszközök bemutatása, melyek között szerepel sárkányhajó, kajak, kenu, SUP és ezen eszközök különböző típusai, amik egy közel 100 m2-es csarnokban kapnak majd helyet. 

A minőségi turizmust nemcsak a szóban forgó fejlesztések, de a minisztérium és az MKKSZ másik közös projektje, a vízi megállóhelyek minősítését szolgáló lapátos védjegy-rendszer is jól szolgálja. A tervezett fejlesztésekkel hazánk egyik legsikeresebb sportágának tudjuk közösen erősíteni a tömegbázisát, ami bizonyára a versenysport szakembereinek, elsősorban az edzőknek is jó hír. A kajak-kenu népszerűsítésével ráadásul további fontos társadalmi célok érhetők el, pl. az edzettség és az egészséges életmód népszerűsítése, gyönyörű tájaink megismertetése – fejtette ki Dr. Ruszinkó Ádám.

AktuálisSomogy megyeFonyódvitorlásVízisport Központeszközfejlesztés