2024.04.26, Péntek
Kaposszerdahelyen tanácskozott a Zselici Szociális Alapszolgáltatási Központ
Somogy Megyei Kormányhivatal

Kaposszerdahelyen tanácskozott a Zselici Szociális Alapszolgáltatási Központ

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.03.01. 20:00

A Zselici Szociális Alapszolgáltatási Központ éves szakmai tanácskozást tartott Kaposszerdahelyen, a jelzőrendszer tagok együttműködése, az együttműködés hatékonyságának értékelése és a fejlesztendő területek feltárása céljából.

Hirdetés

A központ területe 11 községre terjed ki, 3 körzetre osztva, így látják el a szakemberek a családsegítő és gyermekjóléti feladatokat.

A tanácskozáson Biró Zsuzsanna, jelzőrendszer felelős a központ 2018. évi gyermekvédelmi tevékenységről számolt be, értékelte a rendszer munkáját.

Biki Katalin, jelzőrendszeri tanácsadó a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Járási Csoportjának képviseletében a jelzés céljáról, fontosságáról és a hatékonyság növelésének lehetőségéről beszélt.

A Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében az igazságügyi szolgáltatások területét érintve tartott előadást dr. Vunsch-Kondor Adrienn, áldozatsegítési/jogi segítségnyújtási szakügyintéző. Hangsúlyozta, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő, rászorult magánszemélyek a járási hivatalok szervezeti egységeiként működő Jogi Segítségnyújtó Szolgálatok által biztosított - peren kívüli és peres – támogatások útján, segítséget kaphatnak jogaik érvényesítésében és jogvitáik megoldásában. Tájékoztatta továbbá a jelzőrendszeri tagokat a járási hivataloknál, valamint a megyei kormányhivatalnál elérhető áldozatsegítő szolgáltatások és támogatások köréről, valamint azok igénybevételi módjáról.

AktuálisSomogy megyegyermekvédelemKaposszerdahelyszakmai tanácskozásZselici Szociális Alapszolgáltatási Központcsaládsegítő