2024.03.29, Péntek
Kezdjük a maratoni idényt a Balatonon!
fonyod.hu

Kezdjük a maratoni idényt a Balatonon!

fonyod.hu

2019.03.18. 17:01

A Budapest Sporiroda (BSI) 12. alkalommal rendezi meg a Spuri Balaton Szupermaratont. A tavalyi megmérettetésen közel 2900 lelkes indulót számlálhattak a szervezők. Március 21. és 24. között, négy nap alatt több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.

Hirdetés

A Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton négy napja alatt különböző formációkban és távokon futnak a mevezők a Balaton partján. A legkeményebbek választhatják a tókerülő egyéni versenyszámot (196 km), ugyanez megfelezhető oly módon, hogy a teljesítés párban történik, vagy úgy is, hogy csak a FélBalatonra vállalkozik valaki 2 napos teljesítéssel számolva, és egy párossal még az is továbbfelezhető.

A Balaton Szupermaraton és a FélBalaton Szupermaraton mindegyike teljesíthető csapatban is, előbbi 3 vagy 4 fős futóalakulattal, utóbbi csak 3 fős társulással. A 12. SPURI Balaton Szupermaraton a hagyományok szerint Siófokról indul, az első napi cél Fonyódon lesz 48,45 kilométer után. Másnap innen rajtolnak a leghosszabb szakaszra, az 52,9 kilométerre levő Szigligetre, az út végén a várhoz vezető kaptatóval. 
Pénteken a napi szakasz második felénél Keszthelynél csatlakozik be az egyre népszerűbb SPURI Öböl Félmaratonmezőnye is, hogy együtt érjenek célba a szigligeti vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból rajtol a mezőny, a táv „csak” 43,6 kilométer Balatonfüredig. Az innen Siófokra visszatérő 51,3 kilométeres negyedik napi szakasszal ér véget az esemény, mely 42 balatoni települést érint.

A verseny fővédnöke Dr. Lengyel Róbert Siófok, védnökei Balassa Balázs Szigliget  ,Dr. Bóka IstvánBalatonfüred, Hidvégi József Fonyód polgármestere, Krisztin N. László Badacsonytomaj és  Ruzsics Ferenc Keszthely  polgármesterei. Az eseményre sok szeretettel meghívjuk a sajtó munkatársait. A versennyel kapcsolatos minden részlet a honlapon található: www.futanet.hu

AktuálisBalatonmaratonSpuri Balaton Szupermaraton