2024.04.25, Csütörtök
Mostantól önállóan is beavatkozhatnak az igali önkéntes tűzoltók
Somogy Megyei Kormányhivatal

Mostantól önállóan is beavatkozhatnak az igali önkéntes tűzoltók

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.03.08. 08:00

Az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai a mai napon ünnepélyes keretek között vehették át az erről szóló igazolást az igali Templom téren.

Hirdetés

Az ünnepségen jelen volt dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprőipari-szabályozási Főosztály vezetője, Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke és Obbás Gyula polgármester.

 

 

Mindannyian elismerésüket fejezték ki az egyesület tagjainak eddig tevékenységükért is, továbbá hangsúlyozták, hogy a megszerzett minősítés is jelzi munkájuk fontosságát.

A rendezvényen a Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében részt vett Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna, igazgató és dr. Boldog-Ellenberger Szilvia, a Kaposvári Járási Hivatal vezetője is.

 

 

Az igazgató, köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a személyi és anyagi javak biztonságának megőrzése megköveteli, hogy a segítség minél hamarabb a helyszínre érkezzen, beavatkozzon és biztosítsa a hivatásos erők kiérkezéséig a helyszínt. Ezért is tartja fontosnak e minősítés megszerzését. Az önkéntesek az életük során egyéb munkájuk mellett vállalják e nem veszélytelen szolgálatot, ami a közbiztonságon túl a hagyomány fenntarthatóságát is szolgálja. Megköszönte az egyesület önkéntes munkáját és sok sikert kívánt a jövőben.

Dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprőipari-szabályozási Főosztály vezetője adta át az önálló beavatkozásról szóló igazolást az egyesület elnökének.

 

 

AktuálisSomogy megyeönállóan beavatkozó egységIgali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület