2024.03.29, Péntek
Nyomravezetői díjat tűzött ki Siófok
pexels - illusztráció

Nyomravezetői díjat tűzött ki Siófok

siofok.hu

2019.03.26. 20:00

Ismeretlen tettesek közterületeinken rongálva a Siófok-Balatonszéplak városrészen telepített fáinkat vegyszerrel, a Club Aranypartház előtti partszakaszon ültetett fáink szárait a földfelszín közelében átvágva pusztították el - olvasható Dr. Lengyel Róbertnek, Siófok polgármesterének sajtóközleményében.

Hirdetés

A cselekmények alkalmasak a Btk. 371. §-ba ütköző rongálás vétségének megállapítására.

Az Önkormányzat által tett feljelentés alapján a Siófoki Rendőrkapitányság valamennyi cselekmény kapcsán eljárást folytat az elkövető személyének és büntetőjogi felelősségének megállapítása érdekében.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:588. § alapján nyomravezetői díjat tűzök ki annak a részére, aki az elkövetők személyéről a nyomozást folytató Siófoki Rendőrkapitányság részére információt szolgáltat.

A díj összege minden egyes elpusztított fára vonatkozóan 100.000.- Ft.

Aki az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Siófoki Rendőrkapitányságon, hívja a Siófoki Rendőrkapitányság 06-84/519-150-es telefonszámát, vagy a 112-es, 107-es segélyhívószámok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111 „Telefontanú” zöldszámát.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan adatot hoz az eljáró nyomózó hatóság tudomására, amelynek segítségével a bűncselekmény felderítése megtörténik és az elkövető büntetőjogi felelőssége jogerősen megállapítást nyer. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a díj kitűzője fenntartja.

Siófok, 2019. március 25.

Dr. Lengyel Róbert s.k.

polgármester

AktuálisSomogy megye Siófokvegyszerközterületdíjkitűzésfa Club Aranypartház