2024.04.18, Csütörtök
A somogyi vizsgabizottsági elnökök is készülnek az érettségire
Somogy Megyei Kormányhivatal

A somogyi vizsgabizottsági elnökök is készülnek az érettségire

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.04.07. 19:00

A Somogy Megyei Kormányhivatal idén is megtartotta továbbképzését, amelyen 125 vizsgabizottsági elnök vett részt. Somogyban idén tavasszal 88 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a diákok az érettségi időszakban, 33 intézményben, 2687-en maturálnak majd.

Hirdetés

A megnyitón Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna igazgató hangsúlyozta, hogy a képzés célja az új vizsgaelnökök felkészítése, valamint az ebben a körben régebb óta tevékenykedők ismereteinek frissítése. A kormányhivatal minden támogatást megad ahhoz, hogy a vizsgák a jogszabályok által előírtan és eredményesen végződjenek.

 

 

Az eseményen a hatályos jogszabályi előírásokról, az érettségi vizsgaelnöki feladatok aktuális tudnivalóiról tájékoztatták a résztvevőket. Az Oktatási Hivatal a továbbképzésen megjelent érettségi elnököknek igazolást állít ki a továbbképzési kötelezettség teljesítéséről.

 

 

A cél, valamint a Somogy Megyei Kormányhivatal feladata, hogy a vizsgabizottsági elnököknek a jogszabályban előírt kereteken belül minden segítséget megadjon annak érdekében, hogy az érettségik – az előző évekhez hasonlóan – törvényesen és problémamentesen bonyolódjanak le, ehhez nyújt segítséget a felkészítő értekezlet is.

 

 

Somogyban idén tavasszal 88 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a diákok az érettségi időszakban, 33 intézményben, 2687-en maturálnak majd. Ebből Kaposváron 1406-an, a megye más településeinek középiskoláiban 1281-en vizsgáznak. A diákok összesen 10016 darab vizsgatárgyból tesznek érettségi vizsgát, középszinten 9138, emelt szinten 878 esetben.

Az írásbeli érettségi vizsgák emelt és közép szinten 2019. május 3-án kezdődnek, 2019. május 24-én fejeződnek be.

A nemzetiségi nyelv és irodalommal kezdődik az írásbeli vizsgák sora május 3-án, majd a magyar nyelv és irodalom május 6-án, matematika május 7-én és a történelem érettségik írásbeli részét május 8-án tartják.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2019. június 05-től június 13-ig, a középszintű szóbeli vizsgák 2019. június 17-től június 28-ig kerülnek megtartásra.

AktuálisSomogy Megyei Kormányhivataltovábbképzésérettségivizsgabizottság