2024.03.29, Péntek
Menetrendi változások a balatoni vonalakon
mavcsoport.hu

Menetrendi változások a balatoni vonalakon

mavcsoport.hu

2019.04.05. 16:37

Soha nem indult ilyen korán a vasúti turisztikai szezon, ugyanis a balatoni vonalakon már április 27-től előszezoni vonatok állnak forgalomba.

Hirdetés

A vasúttársaság ezzel már jóval a főszezon beállta előtt biztosítja a nyár közeledtével fokozatosan növekvő velencei-tavi és balatoni utazási igény kielégítését.

  • A Budapest–Tapolca vonalon a Tapolcáról 15:03-kor induló, a Déli pályaudvarra 17:59-kor érkező vonat április 27-től június 14-ig vasárnapi közlekedési rend helyett szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint szállítja az utasokat. Június 1-jétől 14-ig a Déli pályaudvarról Tapolcára 10 órakor, illetve Tapolcáról a Déli pályaudvarra 19:03-kor induló vonatok szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend helyett naponta járnak.
  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vonalon is több vonat előszezoni menetrend szerint közlekedik. Új, előszezoni vonat indul a Déli pályaudvarról 10:35-kor Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg, ez a járat április 27-től június 14-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár. A vonat Székesfehérvárig csak Kelenföldön, Balatonaligától Fonyódig pedig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Fonyódról 17:39-kor indul vissza Budapestre, Balatonaligáig minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd Székesfehérvár, Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence és Kelenföld állomáson szállhatnak le vagy fel az utasok.
  • A Keszthelyről 16:22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik, a Déli pályaudvarra 30 perccel korábban, 19:24-kor érkezik meg. Balatonszentgyörgy és Székesfehérvár között Szabadifürdő és Székesfehérvár-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd a Déliig csak Kelenföldön.
  • Keszthelyről a 14:22-kor induló személyvonat helyett április 27-től június 14-ig új sebesvonat közlekedik, meghosszabbított útvonalon a Déli pályaudvarig, ahová 17:24-kor fut be (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár). Székesfehérvárig Székesfehér-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen, a Déli pályaudvarig csak Kelenföldön áll meg.
  • A Déli pályaudvarról indul egy új sebesvonat Balatonszentgyörgyre 18:05-kor, április 27-től június 14-ig (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekedik). Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.
AktuálisBalatonMávmenetrendváltozás