2024.03.29, Péntek
Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon
police.hu

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon

MTI

2019.04.01. 17:30

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon a rendőrök, öt embert őrizetbe vettek szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n. A bíróság hétfőn elrendelte négy ember letartóztatását, valamint az ötödik gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Hirdetés

A gyanú szerint egy budapesti és egy siófoki lakos három szerb társával rendszeresen csempészett heroint Magyarországra. A kábítószer beszerzése és szállítása a szerbek feladata volt, míg az eladást a budapesti férfi végezte.

A szerb férfiak egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el a kábítószert. A rendőrök a kerék leszerelésekor ütöttek rajta a szerb dílereken, siófoki társuk otthonában. A nyomozók megtalálták az elrejtett több mint öt kilogramm nagy tisztaságú heroint.

A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el, nála több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős budapesti férfit otthonában fogták el.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Budai Központi Kerületi Bíróság hétfői, nem jogerős végzésében egy hónapra elrendelte négy ember letartóztatását, valamint ötödik társuk bűnügyi felügyeletét augusztus 1-ig.  

A szerb gyanúsítottaknál - mivel semmilyen magyarországi kötődésük nincs - a bíróság szerint tartani lehet attól, hogy kényszerintézkedés nélkül a hatóságok számára elérhetetlenné válnának.

Az idős magyar gyanúsítottak közül egyiküknél felmerült a bűnismétlés veszélye, ezért a bíróság a védői indítvány ellenére indokoltnak tartotta a letartóztatást. A másik férfi a bírósági döntés értelmében lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el.

AktuálisSomogy megye Siófokheroincsempészet