2024.03.29, Péntek
Átadták a négyezer fős Kaposvár Arénát
pestisracok.hu

Átadták a négyezer fős Kaposvár Arénát

MTI, magyarepitok.hu

2019.05.06. 08:16

A ZÁÉV és a Fertődi Építő munkájával megépült sportcsarnok specialitása a rongálások ellen védett, karcolásmentes lemezborítás, valamint a motorosan mozgatható mobillelátók.

Hirdetés

Átadták a mintegy 6 milliárd forintból megépült Kaposvár Arénát, amely a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg. A 4000 fő befogadására alkalmas sportcsarnok építéséről legutóbb a tavalyi bokrétaünnepség alkalmával számoltunk be.

A Kaposvár Aréna két év alatt készült el az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyár területén. A sportlétesítmény modern körülményeket biztosít a kosár- és a röplabdázók edzéseihez és mérkőzéseihez, valamint a különféle kulturális rendezvényekhez.

A kavics alakú, kívülről a "pusztakezes" rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet.

Szita Károly, a város polgármestere az ünnepélyes átadón elmondta, hogy az aréna átadásával az évszázad beruházás-együttese kezdődött meg Kaposváron.


Számos további fejlesztés zajlik Kaposváron

A beruházás a Modern Városok Program keretén belül valósult meg, amely összesen 3800 milliárd államit támogatást biztosít 260 hazai projekthez, melyek közül 11 fejlesztés Kaposváron zajlik. Köztük szerepel többek közt:

 Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult a sport- és kulturális rendezvények megtartásához.

Az aréna építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat.

ZÁÉV Építőipari Zrt.sportberuházásokMagyar Építő Zrt.Duna Aszfalt Kft.AktuálisKaposvársportcsarnokFertődi Építő Zrt.