2024.04.27, Szombat
Május elsején is irány Siófok
hellosiofok.hu

Május elsején is irány Siófok

hellosiofok.hu

2019.05.01. 05:00

Ragyogó napsütéses időt ígér a szerda is, és Siófokon számos szabadtéri rendezvény várja az idelátogató vendégeket a munka ünnepén. Retro majális a hajóállomáson, majális az állatmenhelyen, családi majális a Kersák farmon és veterán autók és motorok is kiállításra kerülnek a városban. Micsoda programok!

Hirdetés

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete a Retro majálisra invitál bennünket, melynek helyszíne a hajóállomás lesz. A megszokott finom ételekkel és italokkal valamint kézműves termékekkel várják a vendégeket. A csemeték részére lesz játszósarok valamint kézműves foglalkozás is, míg a nagyok számára a szép emlékeket idéző Sör-Virsli menüvel készülnek. A rendezvény ingyenes és négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány közös sétára és örökbefogadó napra hívja a családokat 10:00 és 16:00 óra között a telephelyükön. Az ingyenes rendezvényen lehetőség lesz kutyasétáltatásra és cicasimogatásra. A gyerekeket légvár, íjászkodás, csillámtetoválás és arcfestés is várja. Finom ételekből sem lesz hiány: lesz pörkölt és palacsinta party és büfé is.

A Kersák Lovasfarmon már második alkalommal rendezik meg a Családi Majálist. A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület és a Siófok Városért Egyesület rendezvényén többek között mazsorett és kereszteslovag-bemutatóval, ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játszóházzal és finom ételekkel várják a látogatókat 10 órától 17 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A veterán autók és motorok szerelmeseit a Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai várják a siófoki Tesco hipermarket parkolójába. „Az autókon kívül közel száz motorkerékpárt állítanak ki ilyenkor.„– nyilatkozta a Szuperinfónak az egyesület alelnöke Salfay Dénes. „Fiatalok és idősek, az köti össze a tagokat, hogy mindannyian a technika szerelmesei, a benzingőz bűvöletébe kerültek, veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, vagy autóval rendelkeznek. Akad veterán jármű a 30-as, 40-es évekből, jóval több a 60-asokból; a legtöbb még használható a közúti forgalomban is.” A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

(Az összes programra vonatkozóan mindennemű változás jogát fenntartják a szervezők!)

Ünnepeljük együtt május elsejét Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Aktuális SiófokSomogy megyemájus