2024.03.19, Kedd
Megvan ki építheti újjá a Sió-zsilipet
napi.hu

Megvan ki építheti újjá a Sió-zsilipet

napi.hu

2019.05.18. 09:00

A hajdúszoboszlói Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. állíthatja helyre a Sió-csatorna, a Nádor-csatorna és a Völgységi-patak védműveiben bekövetkezett károsodásokat, nettó 1 milliárd 110 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 348 millió forint volt.

Hirdetés

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertessel április 17-én kötött szerződést az OVF. Indult még a tenderen a fővárosi Swietelsky Magyarország Kft., a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., továbbá a szolnoki Kötiviép'B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. is.

Márciusban derült ki, hogy a korábbi 110 centiméterről 120 centiméterre emeli a Balaton vízszintjét az Országos Vízügyi Főigazgatóság és ehhez korszerűsíteni kell a Sió-csatornát. A tervezést és az építést a Strabag Építőipari Zrt. és a Colas Alterra Zrt. végezheti, nettó 12 milliárd 294 millió forintért. A munkát az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza

AktuálisközbeszerzésfelújításSió zsilipOVFBalaton