2024.03.29, Péntek
Átadták a megújult óvodát és a kibővített vásárteret Ságváron
Witzmann Mihály - Facebook

Átadták a megújult óvodát és a kibővített vásárteret Ságváron

MTI

2019.06.03. 10:30

Megújult a Bóbita Óvoda és Bölcsőde, valamint kibővült a vásártér a Somogy megyei Ságváron, a két, összesen negyedmilliárd forint értékű beruházást Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára adta át szombaton.

Hirdetés

Sölch Gellért beszédében azt mondta: a kormány családvédelmi akciótervének kiemelt eleme a bölcsődefejlesztés, a cél az, hogy mintegy húszezerrel emelkedjen a bölcsődei férőhelyek száma a következő években, a kisgyerekes édesanyák segítséget kapjanak, ha minél előbb vissza szeretnének térni a munka világába.

Magyarországon a gyermek az első, a bölcsőde- és óvodabővítésekkel több gyermek számára nyílik lehetőség, hogy kis közösségben fejlődjön - hangsúlyozta.

A helyettes államtitkár kiemelte: a családvédelmi akcióterv minden intézkedése azt szolgálja, hogy a gyermekeknek könnyebb, jobb legyen. Példaként hozta fel az otthonteremtési, a nagycsaládos autóvásárlási, továbbá a babaváró támogatást és a nagyszülői gyedet.

Az autóvásárlási támogatás és a babaváró program mellett a csok bővítésének kezdetéig már alig harminc nap van hátra, az érdeklődő családok hamarosan megkezdhetik az előkészületeket a kedvezmények igénybevételére - jegyezte meg.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelentősnek nevezte a megújult óvoda és bölcsőde, továbbá a vásártér átadását, mint mondta, e fejlesztések valóban a jövőbe mutatnak a kétezer lakosú, Siófokhoz közeli községben.

Az országgyűlési képviselő hangoztatta: nem azt szeretnénk, hogy teljesen idegen vallási, földrajzi és kulturális környezetből hozzánk érkező emberek oldják meg a népesedési problémát, hanem azt, hogy minél több magyar gyermek szülessen.

Szabóné Szóládi Tünde, a ságvári óvoda és bölcsőde vezetője az MTI-nek elmondta: a 116 millió forintos, főként uniós forrásból finanszírozott rekonstrukció keretében az intézményt energetikai szempontból korszerűsítették, tornaszobával, csoportszobával és a hozzájuk tartozó helyiségekkel bővítették. A fejlesztést elsősorban a bölcsődei ellátás iránti igény növekedése indokolta. Az óvodai részben 90, a bölcsődeiben 12 férőhely volt, utóbbi újabb 12 férőhellyel bővült - fűzte hozzá.

Kecskés Gábor (Fidesz-KDNP), Ságvár polgármestere arról tájékoztatott, hogy a 3,5 hektáros vásárteret 2800 négyzetméterrel növelték. Hetven árusítóhelyet, parkolókat alakítottak ki, aszfaltos úthálózatot építettek és egy székelykaput állítottak.

A beruházásra azért volt szükség, mert a község havonta egyszer országos kirakodó- és kisállatvásárnak ad otthont, a helyszín pedig szűkös volt az árusítóknak, továbbá az alkalmankénti 5-6 ezer érdeklődőnek.

Galéria

AktuálisSomogy megyeSágvárbölcsődefejlesztés