2024.04.26, Péntek
Hétfőn is népszerű a Fonyódi Piac
fonyod.hu

Hétfőn is népszerű a Fonyódi Piac

fonyod.hu

2019.07.20. 08:00

A tavalyi felújítás után továbbra is nagy népszerűségnek örvend a Fonyódi Piac. A megújult Piaccsarnok és környezete az átadás óta kulturáltabb, modernebb környezetet biztosít a kereskedők és a vásárlók számára egyaránt.

Hirdetés

Meg is látszik az érdeklődésen, hiszen már a nyár elején egyre nagyobb tömeg hömpölygött a Balaton déli partjának legnagyobb piacán.

Mint arról már többször beszámoltunk, a Képviselő - testület úgy döntött, hogy ez év májusától októberig bevezetik a hétfői piaci nyitva tartást is, ám ez a csapadékos májusi időjárás miatt nem indult kedvezően.

"Nem jól indult a hétfői piacnap, hiszen az első három hétfői piacot elmosta az eső. Pünkösd hétfőn azonban már látszott, hogy nagy az igény rá, sok vevő látogatott ki a vásárba. Az a zöldséges, aki akkor kipakolt, 10 órára eladta valamennyi portékáját." - számolt be Hidvégi József, Fonyód város polgármestere.

Ahogy a polgármester fogalmazott, azt szeretné a város, hogy egyre több kereskedő jelenjen meg a hétfői napon is árujával, hiszen a főszezonban óriási vásárlói igényre lehet számítani. A kereskedőknek a szerda, szombati nap mellett a hétfői árusítás nem jelent plusz terhet, hiszen az önkormányzat nem emelte a bérleti díjat, immár 12 esztendeje.

"Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, amit egyesek terjesztenek, jövőre sem fogunk a harmadik piacnap miatt bérleti díjat emelni! Mi a piac népszerűségét szeretnénk növelni. Ha jövőre is én leszek a polgármester, garantálom, hogy nem fogunk bérleti díjat emelni!" - jelentette ki Hidvégi József.

AktuálisFonyódi Piacmodern környezetSomogy megye