2024.03.28, Csütörtök
Jól felszerelt kutyafuttatók épülnek Kaposváron
kaposvar.hu

Jól felszerelt kutyafuttatók épülnek Kaposváron

MTI OS

2019.07.10. 16:30

Elsőként a Cseri parkban épülhet zárt kutyafuttató Kaposváron, és az idei évben még egy a Pipacs utcában is el fog készülni – mondta el Szita Károly polgármester sajtótájékoztatón a Cserben.

Hirdetés

Hozzátette: öt kutyafuttatót szeretnének építeni városszerte a jövőben, már keresik is az alkalmas helyeket.

– A kaposváriak és a Kutyatár Egyesület véleményét kikérve készítjük el a város első két kutyafuttatóját. Hétezer levelet küldtünk ki a kutyatartóknak egy kérdőívvel, mindemellett pedig a javaslataikat is vártuk. Azt szerettük volna, hogy a helyszíneket és a játékok fajtáit, illetve a szükséges felszereléseket is azok mondják meg, akik majd használni fogják ezeket a kutyafuttatókat – emelte ki Szita Károly. Megjegyezte: padok, szemetesek, kutyás ivókút, játszódombok és több fajta játék is várni fogja a kutyákat és gazdáikat.

– Azért a Cseri parkra és a Pipacs utcára esett a választásunk, mert itt kérték a legtöbben, hogy épüljön kutyafuttató. A közösségi tervezéskor is nagy igény mutatkozott erre, mi pedig örülünk neki, hogy a parkot újra meg tudjuk tölteni élettel. A készenléti rendőrség már beköltözött az új épületébe, a kutyafuttató már készül, a jövőben pedig egy nagy játszóteret, egy erdei játszóteret, 1 kilométer hosszú futópályát és erdei tanösvényt is fogunk építeni. Fél éven át terveztük a parkot közösen az itt lakókkal, akik a felsorolt fejlesztések konkrét helyeit is megmondták nekünk – jegyezte meg a polgármester.
Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke üdvözölte a város törekvéseit és kiemelte: azért is fontos, hogy zárt, jól felszerelt kutyafuttatók legyenek a városban, mert így könnyebben megvalósítható lesz mindenki számára a felelős, másokat nem zavaró kutyatartás, továbbá sok konfliktus is megelőzhető lesz azáltal, hogy lesz konkrét helyük azoknak, akik a kedvencükkel mozogni, levegőzni akarnak.

Komor Zoltán projektfelelős a sajtótájékoztatón elmondta: mindkét idén megépülő kutyafuttatóban lesznek padok, asztalok, szemetesedények, ivókutak, fejlesztőjátékok és földdombok is. Minden futtató bekerített lesz, a Cseri parkban 20×90 méteres, a Pipacs utcában 30×90 méteres területet különítenek el. A kutyafuttatókat a város építteti, összesen 32 millió forintba fognak kerülni.

AktuáliskutyafuttatóKaposvárSomogy megyeCseri park